Hoe groot zijn de kansen op een verdere stijging van de olieprijs? Heel klein, als we Gulf Oil CEO Joe Petrowski mogen geloven. De olieprijs kan tegen het einde van dit jaar opnieuw halveren, aldus Petrowski. Hij houdt rekening met een prijs van 50 dollar per vat.

Zowel in de Verenigde Staten als in Canada worden recordhoeveelheden olie bovengepompt, terwijl daarenboven ook de OPEC meer olie aanbiedt. In de afgelopen drie maanden is de olieprijs met ongeveer 20% gestegen en die stijging mist volgens Petrowski elke vorm van logica.

Hoe groot zijn de kansen op een verdere stijging van de olieprijs? Heel klein, als we Gulf Oil CEO Joe Petrowski mogen geloven. De olieprijs kan tegen het einde van dit jaar opnieuw halveren, aldus Petrowski. Hij houdt rekening met een prijs van 50 dollar per vat. Zowel in de Verenigde Staten als in Canada worden recordhoeveelheden olie bovengepompt, terwijl daarenboven ook de OPEC meer olie aanbiedt. In de afgelopen drie maanden is de olieprijs met ongeveer 20% gestegen en die stijging mist volgens Petrowski elke vorm van logica.