Volgens Nenner zal het herstel van de olieprijs niet op fundamentele factoren gebaseerd zijn, maar wel op een geopolitieke gebeurtenis. Hij houdt rekening met een groot conflict, meer bepaald in het Midden-Oosten. Dat conflict zou ergens in de loop van dit jaar beginnen.

De prijs voor West Texas Intermediate is vanaf de piek dit jaar met ongeveer 5% gedaald, waarmee het verlies minder groot is dan dat bij andere grondstoffen. Het is precies de vrees voor zo'n conflict dat een verdere afkalving van de olieprijs in de weg heeft gestaan.

Volgens Nenner zal het herstel van de olieprijs niet op fundamentele factoren gebaseerd zijn, maar wel op een geopolitieke gebeurtenis. Hij houdt rekening met een groot conflict, meer bepaald in het Midden-Oosten. Dat conflict zou ergens in de loop van dit jaar beginnen. De prijs voor West Texas Intermediate is vanaf de piek dit jaar met ongeveer 5% gedaald, waarmee het verlies minder groot is dan dat bij andere grondstoffen. Het is precies de vrees voor zo'n conflict dat een verdere afkalving van de olieprijs in de weg heeft gestaan.