Die is in China met 4,60% al veel hoger dan goed is. Volgens gouverneur Zhou Xioachuan van de Chinese centrale bank zal de inflatie in de komende maanden nog gaan toenemen.

Stijgt de olieprijs verder, dan gaat het transport van alle mogelijke producten duurder worden. Bovendien gaan de boeren ook meer moeten gaan betalen voor allerlei meststoffen.

Thornton denkt dat we op deze manier in een vicieuze cirkel gaan belanden. De dure olie doet de voedingsprijzen stijgen, waarna de olieproducenten gaan proberen om meer te krijgen voor hun olie om voedsel te kunnen kopen. Het zal volgens Thornton moeilijk zijn om die cirkel te doorbreken.

Die is in China met 4,60% al veel hoger dan goed is. Volgens gouverneur Zhou Xioachuan van de Chinese centrale bank zal de inflatie in de komende maanden nog gaan toenemen. Stijgt de olieprijs verder, dan gaat het transport van alle mogelijke producten duurder worden. Bovendien gaan de boeren ook meer moeten gaan betalen voor allerlei meststoffen. Thornton denkt dat we op deze manier in een vicieuze cirkel gaan belanden. De dure olie doet de voedingsprijzen stijgen, waarna de olieproducenten gaan proberen om meer te krijgen voor hun olie om voedsel te kunnen kopen. Het zal volgens Thornton moeilijk zijn om die cirkel te doorbreken.