Gebeurt dit niet, dan dreigen de olieprijzen helemaal door het plafond te vliegen. De situatie op de markt is momenteel zo dat elk wegvallen van productie automatisch tot prijsstijgingen gaat leiden.

Volgens Hofmeister kunnen de Verenigde Staten nog steeds op een succesvolle manier olie bovenpompen en vraagt de wereldmarkt ook dat ze dat zullen blijven doen.

Hofmeister verwacht dat wanneer de wereldeconomie zal blijven herstellen de olieprijs tegen het einde van dit jaar of bij het begin van volgend jaar opnieuw de kaap van 100 dollar per vat zal gaan ronden.

De prijs zal vervolgens boven 100 dollar gaan blijven tot er nieuwe bronnen van alternatieve energie beschikbaar komen. In de komende 5 tot 10 jaar zal een piek worden bereikt in de productie van makkelijk ontginbare olie.

Dat betekent niet dat er geen oliereserves meer zullen zijn. Die gaan echter moeilijk bereikbaar worden en hun ontginning zal dan ook meer gaan kosten. Daardoor zullen de benzineprijzen en die van andere olieproducten fors oplopen.

Gebeurt dit niet, dan dreigen de olieprijzen helemaal door het plafond te vliegen. De situatie op de markt is momenteel zo dat elk wegvallen van productie automatisch tot prijsstijgingen gaat leiden. Volgens Hofmeister kunnen de Verenigde Staten nog steeds op een succesvolle manier olie bovenpompen en vraagt de wereldmarkt ook dat ze dat zullen blijven doen. Hofmeister verwacht dat wanneer de wereldeconomie zal blijven herstellen de olieprijs tegen het einde van dit jaar of bij het begin van volgend jaar opnieuw de kaap van 100 dollar per vat zal gaan ronden. De prijs zal vervolgens boven 100 dollar gaan blijven tot er nieuwe bronnen van alternatieve energie beschikbaar komen. In de komende 5 tot 10 jaar zal een piek worden bereikt in de productie van makkelijk ontginbare olie. Dat betekent niet dat er geen oliereserves meer zullen zijn. Die gaan echter moeilijk bereikbaar worden en hun ontginning zal dan ook meer gaan kosten. Daardoor zullen de benzineprijzen en die van andere olieproducten fors oplopen.