De olieprijs kan nog jarenlang rond de huidige niveaus blijven hangen, zo luidt de conclusie van beiden, en dat heeft te maken dat het aanbod de vraag zal overtreffen. In dit scenario wordt uitgegaan van een terugval in de groei van de Chinese olieconsumptie.

Uiteraard hebben Baig en Ma ook rekening gehouden met de boom in het Amerikaans schaliegas, een boom die zich naar de rest van de wereld zal verspreiden. Als gevolg hiervan zal de olieprijs in de komende jaren sterk afgeremd worden, van een prijsexplosie is dus geen sprake.

De olieprijs kan nog jarenlang rond de huidige niveaus blijven hangen, zo luidt de conclusie van beiden, en dat heeft te maken dat het aanbod de vraag zal overtreffen. In dit scenario wordt uitgegaan van een terugval in de groei van de Chinese olieconsumptie. Uiteraard hebben Baig en Ma ook rekening gehouden met de boom in het Amerikaans schaliegas, een boom die zich naar de rest van de wereld zal verspreiden. Als gevolg hiervan zal de olieprijs in de komende jaren sterk afgeremd worden, van een prijsexplosie is dus geen sprake.