Saoedi-Arabië heeft onmiddellijk een extra productiebeperking van 300.000 vaten aangekondigd. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen 43,06 dollar betaald, of opnieuw 47 dollar meer dan gisterenavond in New York.

Op de New York Mercantile Exchange werd het crude-contract voor maart gisteren 2,50% goedkoper. Mark Pervan, senior commodity strateeg bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de hoge olievoorraden op de prijs gaan blijven wegen. Hij sluit een test van het niveau van 30 dollar per vat niet uit.

Saoedi-Arabië heeft onmiddellijk een extra productiebeperking van 300.000 vaten aangekondigd. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen 43,06 dollar betaald, of opnieuw 47 dollar meer dan gisterenavond in New York. Op de New York Mercantile Exchange werd het crude-contract voor maart gisteren 2,50% goedkoper. Mark Pervan, senior commodity strateeg bij Australia and New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de hoge olievoorraden op de prijs gaan blijven wegen. Hij sluit een test van het niveau van 30 dollar per vat niet uit.