Het onzalige vooruitzicht van een militaire interventie in een notoir wespennest als Syrië is volgens professor Stefan Duchateau niet van aard om de financiële markten vrolijk te stemmen.

De kans op een internationale escalatie is immers reëel terwijl in het beste geval aan één van de betrokken lokale kemphanen een tijdelijk maar decisief voordeel wordt bezorgd om nadien geconfronteerd te worden met een chaotische reeks van interne conflicten tussen goedbewapende splinterbewegingen.

Maar zonder reactie blijven na de wraakroepende ontwikkelingen, lijkt dan ook weer geen optie, zodat de markten zich dan instellen op een al even geldverslindende als uitzichtloze confrontatie.

Het onzalige vooruitzicht van een militaire interventie in een notoir wespennest als Syrië is volgens professor Stefan Duchateau niet van aard om de financiële markten vrolijk te stemmen. De kans op een internationale escalatie is immers reëel terwijl in het beste geval aan één van de betrokken lokale kemphanen een tijdelijk maar decisief voordeel wordt bezorgd om nadien geconfronteerd te worden met een chaotische reeks van interne conflicten tussen goedbewapende splinterbewegingen. Maar zonder reactie blijven na de wraakroepende ontwikkelingen, lijkt dan ook weer geen optie, zodat de markten zich dan instellen op een al even geldverslindende als uitzichtloze confrontatie.