Shokri Ghanem, chairman van de National Oil Corporation, bleef echter relatief vaag in zijn verklaringen, want hij liet in het midden of hij het over Brent of West Texas Intermediate had.

Volgens Ghamen is output van ruwe olie in zijn land sinds het uitbreken van de onlusten met 700.000 tot 750.000 vaten per dag gedaald. Eén van de aanleidingen van de productiedaling is de uittocht van buitenlandse arbeiders.

Ghamen zei te hopen dat de situatie in Libië niet verder uit de hand loopt. Hij hoopte tevens dat de olieproductie niet als een politiek wapen zou moeten worden gebruikt. Ghamen hoopt dat de problemen in het land op een voor iedereen aanvaardbare manier wordt opgelost.

Shokri Ghanem, chairman van de National Oil Corporation, bleef echter relatief vaag in zijn verklaringen, want hij liet in het midden of hij het over Brent of West Texas Intermediate had. Volgens Ghamen is output van ruwe olie in zijn land sinds het uitbreken van de onlusten met 700.000 tot 750.000 vaten per dag gedaald. Eén van de aanleidingen van de productiedaling is de uittocht van buitenlandse arbeiders. Ghamen zei te hopen dat de situatie in Libië niet verder uit de hand loopt. Hij hoopte tevens dat de olieproductie niet als een politiek wapen zou moeten worden gebruikt. Ghamen hoopt dat de problemen in het land op een voor iedereen aanvaardbare manier wordt opgelost.