Bank of Amerika merkt op dat onder andere de Zwarte Zee een belangrijke weg is voor de export van olie, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de havenstad Sebastopol. De analisten van Bank of Amerika gelooft niet dat Europa de zaak zo op zijn top zal drijven dat de olie-export wordt stilgelegd.

De gevolgen van zo'n beslissing zouden echter niet te onderschatten zijn. De olieprijs kan makkelijk met 10 dollar stijgen wanneer het conflict rond de Oekraïne escaleert. Daardoor zouden veel Europese landen het economisch zeer moeilijk krijgen, maar ook in andere delen van de wereld zou het effect voelbaar zijn.

Bank of Amerika merkt op dat onder andere de Zwarte Zee een belangrijke weg is voor de export van olie, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de havenstad Sebastopol. De analisten van Bank of Amerika gelooft niet dat Europa de zaak zo op zijn top zal drijven dat de olie-export wordt stilgelegd. De gevolgen van zo'n beslissing zouden echter niet te onderschatten zijn. De olieprijs kan makkelijk met 10 dollar stijgen wanneer het conflict rond de Oekraïne escaleert. Daardoor zouden veel Europese landen het economisch zeer moeilijk krijgen, maar ook in andere delen van de wereld zou het effect voelbaar zijn.