Colorful CME trader Tres Knippa is van mening dat het oplopen van de spanning in het Midden-Oosten de prijs voor een vat ruwe olie in een mum van tijd richting 125 dollar kan jagen. Het is volgens Knippa een teken aan de wand dat het extra aanbod van olie op de markt de prijs niet heeft doen dalen.

In het geval de situatie helemaal uit de hand zou lopen, zijn prijzen van 150 tot 200 dollar per vat zelfs niet uitgesloten, een stijging van de olieprijs zou razendsnel kunnen gebeuren. Het spreekt vanzelf dat zo'n stijging van de olieprijs de wereldeconomie meteen in een recessie zou storten.

Colorful CME trader Tres Knippa is van mening dat het oplopen van de spanning in het Midden-Oosten de prijs voor een vat ruwe olie in een mum van tijd richting 125 dollar kan jagen. Het is volgens Knippa een teken aan de wand dat het extra aanbod van olie op de markt de prijs niet heeft doen dalen. In het geval de situatie helemaal uit de hand zou lopen, zijn prijzen van 150 tot 200 dollar per vat zelfs niet uitgesloten, een stijging van de olieprijs zou razendsnel kunnen gebeuren. Het spreekt vanzelf dat zo'n stijging van de olieprijs de wereldeconomie meteen in een recessie zou storten.