Dat zou kunnen gebeuren tegen einde oktober. Speculanten krijgen het advies om de hausse-posities in olie af te bouwen. De voorraden in de VS lopen steeds hoger op.

Joe Terranova, chief market strategist bij Virtus Investment Partners, is van mening dat een krimp in de Chinese verwerkende industrie de correctie in de olieprijs gaat inluiden. Vanmorgen viel de olieprijs al terug tot onder het niveau van 72 dollar per vat.

Een vertraging van de groei van de Chinese economie zal vervolgens de olieprijs verder naar omlaag duwen. Terranova is het met zijn collega's van JPMorgan Chase eens dat de olieprijs kan terugvallen richting 65 dollar, maar rond dat niveau zou hij opnieuw koper zijn.

Dat zou kunnen gebeuren tegen einde oktober. Speculanten krijgen het advies om de hausse-posities in olie af te bouwen. De voorraden in de VS lopen steeds hoger op. Joe Terranova, chief market strategist bij Virtus Investment Partners, is van mening dat een krimp in de Chinese verwerkende industrie de correctie in de olieprijs gaat inluiden. Vanmorgen viel de olieprijs al terug tot onder het niveau van 72 dollar per vat. Een vertraging van de groei van de Chinese economie zal vervolgens de olieprijs verder naar omlaag duwen. Terranova is het met zijn collega's van JPMorgan Chase eens dat de olieprijs kan terugvallen richting 65 dollar, maar rond dat niveau zou hij opnieuw koper zijn.