Hij verwijst daarbij op de eerste plaats naar de onderhandelingen die met Iran worden gevoerd over het atoomprogramma van dat land, onderhandelingen die in juiste richting lijken te evolueren. Daardoor lijkt de kans groot dat de spanning op de oliemarkten geleidelijk aan gaat wegebben.

Volgens Brockwell is er geen probleem aan de aanbodzijde wat ruwe olie betreft, waardoor niets een correctie in de olieprijs in de weg staat. Vraag is echter hoever die kan reiken. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van wat er met de Chinese economie gaat gebeuren.

Weldaad voor de wereldeconomie

Een daling van de olieprijs zou in de ogen van Brockwell een weldaad voor de wereldeconomie zijn, die meteen de kans zou krijgen om zich te herpakken. Daardoor zou de vraag naar olie weer aantrekken, waardoor er uiteindelijk een bodem onder de olieprijs kan worden gelegd.

Een lagere olieprijs kan echter ook de beurzen een duwtje in de rug geven, waardoor het vierde kwartaal van dit jaar vanuit beleggingsstandpunt wel eens beter zou kunnen worden dan tot dusver werd aangenomen.

Brocwell voegt daar nog aan toe dat Saoedi-Arabië de olieprijs een parachute heeft gegeven door de verklaring het eventueel wegvallen van Iraanse olieproductie te zullen opvangen.

Hij verwijst daarbij op de eerste plaats naar de onderhandelingen die met Iran worden gevoerd over het atoomprogramma van dat land, onderhandelingen die in juiste richting lijken te evolueren. Daardoor lijkt de kans groot dat de spanning op de oliemarkten geleidelijk aan gaat wegebben. Volgens Brockwell is er geen probleem aan de aanbodzijde wat ruwe olie betreft, waardoor niets een correctie in de olieprijs in de weg staat. Vraag is echter hoever die kan reiken. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van wat er met de Chinese economie gaat gebeuren.Weldaad voor de wereldeconomie Een daling van de olieprijs zou in de ogen van Brockwell een weldaad voor de wereldeconomie zijn, die meteen de kans zou krijgen om zich te herpakken. Daardoor zou de vraag naar olie weer aantrekken, waardoor er uiteindelijk een bodem onder de olieprijs kan worden gelegd. Een lagere olieprijs kan echter ook de beurzen een duwtje in de rug geven, waardoor het vierde kwartaal van dit jaar vanuit beleggingsstandpunt wel eens beter zou kunnen worden dan tot dusver werd aangenomen. Brocwell voegt daar nog aan toe dat Saoedi-Arabië de olieprijs een parachute heeft gegeven door de verklaring het eventueel wegvallen van Iraanse olieproductie te zullen opvangen.