Ari Wald, head of technical analysis bij Oppenheimer & Co, ziet voor WTI op korte termijn een prijsdoel van 115 dollar per vat mogelijk. Maar wanneer de olieprijs boven dat weerstandsniveau zou uitstijgen, wordt het plaatje pas echt interessant. Het haussepotentieel kan dan nog aanzienlijk zijn.

115 dollar was in de voorbije jaren namelijk steeds een piekprijs. De olieprijs consolideert al meer dan twee jaar in een relatief smalle trading range. In geval van een doorbraak boven 115 dollar, kan de olieprijs in een mum van tijd doorstijgen tot boven het niveau van 150 dollar.

Ari Wald, head of technical analysis bij Oppenheimer & Co, ziet voor WTI op korte termijn een prijsdoel van 115 dollar per vat mogelijk. Maar wanneer de olieprijs boven dat weerstandsniveau zou uitstijgen, wordt het plaatje pas echt interessant. Het haussepotentieel kan dan nog aanzienlijk zijn. 115 dollar was in de voorbije jaren namelijk steeds een piekprijs. De olieprijs consolideert al meer dan twee jaar in een relatief smalle trading range. In geval van een doorbraak boven 115 dollar, kan de olieprijs in een mum van tijd doorstijgen tot boven het niveau van 150 dollar.