T. Boone Pickens, stichter van BP Capital Management, is daar echter niet zo zeker van. Pickens gelooft dat de olieprijs kan doorstijgen tot 150-200 dollar in geval Irak zou stoppen met het exporteren van olie. De prijs voor een vat ruwe olie is inmiddels vrij fors gestegen.

Met name West Texas Intermediate (WTI) werd ruim 5% duurder. Pickens vreest echter het moment dat de situatie in Irak helemaal uit de hand loopt, op dat moment kan de olieprijs door het dak vliegen. De vraag zal dan namelijk veel groter zijn dan het aanbod.

T. Boone Pickens, stichter van BP Capital Management, is daar echter niet zo zeker van. Pickens gelooft dat de olieprijs kan doorstijgen tot 150-200 dollar in geval Irak zou stoppen met het exporteren van olie. De prijs voor een vat ruwe olie is inmiddels vrij fors gestegen. Met name West Texas Intermediate (WTI) werd ruim 5% duurder. Pickens vreest echter het moment dat de situatie in Irak helemaal uit de hand loopt, op dat moment kan de olieprijs door het dak vliegen. De vraag zal dan namelijk veel groter zijn dan het aanbod.