Dat heeft met name te maken met de situatie rond Iran. In de internationale pers heeft het niet zo veel belangstelling gekregen, maar dat land heeft recent vier nieuwe kleine duikboten in dienst genomen.

Kilduff is van mening dat Iran die niet ongebruikt zal laten. Ze zijn bedoeld voor gebruik in de ondiepe wateren voor de kust van Iran, meer bepaald voor de straat van Hormuz.

Deze zeeweg is van levensbelang voor het transport van olie uit het gebied van het Midden-Oosten naar Europa en naar de rest van de wereld.

Kilduff is van mening dat de duikboten op termijn gaan gebruikt worden om de straat van Hormuz af te grendelen, waardoor de oliebevoorrading van het westen in gevaar komt.

Tegen die achtergrond kan de olieprijs snel stijgen richting 200 dollar per vat. De recente strafmaatregelen tegen Iran hebben het land harder geraakt dan zou blijken. Iran gaat die maatregelen niet zo maar over zich heen laten gaan.

Dat heeft met name te maken met de situatie rond Iran. In de internationale pers heeft het niet zo veel belangstelling gekregen, maar dat land heeft recent vier nieuwe kleine duikboten in dienst genomen. Kilduff is van mening dat Iran die niet ongebruikt zal laten. Ze zijn bedoeld voor gebruik in de ondiepe wateren voor de kust van Iran, meer bepaald voor de straat van Hormuz. Deze zeeweg is van levensbelang voor het transport van olie uit het gebied van het Midden-Oosten naar Europa en naar de rest van de wereld. Kilduff is van mening dat de duikboten op termijn gaan gebruikt worden om de straat van Hormuz af te grendelen, waardoor de oliebevoorrading van het westen in gevaar komt. Tegen die achtergrond kan de olieprijs snel stijgen richting 200 dollar per vat. De recente strafmaatregelen tegen Iran hebben het land harder geraakt dan zou blijken. Iran gaat die maatregelen niet zo maar over zich heen laten gaan.