Stephen Schork zag op dat niveau een belangrijke weerstand liggen. De vorige piek voor de olieprijs lag op 87,15 dollar, niveau dat op 3 mei werd bereikt. Die koers is nog steeds een recordniveau voor de afgelopen 20 maanden.

Vervolgens corrigeerde de olieprijs met ongeveer een kwart, alvorens opnieuw te gaan stijgen. Tijdens die correctiefase werd het 200-daags gemiddelde naar beneden doorbroken en dat negatief signaal werd pas gisteren weer ongedaan gemaakt.

Er is nog steeds sprake van een duidelijke correlatie tussen de olieprijs en de aandelenkoersen. Een opwaartse beweging op (vooral) Wall Street leidt steevast tot een gelijkaardige beweging in de olieprijs, dit vanwege de hoop dat de vraag naar olie gaat toenemen.

Stephen Schork zag op dat niveau een belangrijke weerstand liggen. De vorige piek voor de olieprijs lag op 87,15 dollar, niveau dat op 3 mei werd bereikt. Die koers is nog steeds een recordniveau voor de afgelopen 20 maanden. Vervolgens corrigeerde de olieprijs met ongeveer een kwart, alvorens opnieuw te gaan stijgen. Tijdens die correctiefase werd het 200-daags gemiddelde naar beneden doorbroken en dat negatief signaal werd pas gisteren weer ongedaan gemaakt. Er is nog steeds sprake van een duidelijke correlatie tussen de olieprijs en de aandelenkoersen. Een opwaartse beweging op (vooral) Wall Street leidt steevast tot een gelijkaardige beweging in de olieprijs, dit vanwege de hoop dat de vraag naar olie gaat toenemen.