Anderzijds was er ook het rapport dat de Amerikaanse benzinevoorraden de grootste stijging sinds januari lieten optekenen. De evolutie in de VS-voorraden blijft een belangrijke bepalende factor voor de olieprijs.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, stelt vast dat de olieprijs

duidelijk aan momentum aan het verliezen is.

Gisteren bereikte de olieprijs op 90,76 dollar het hoogste niveau in 26 maanden. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie 87,62 dollar betaald, of een daling met 1,07 dollar (1,20%) ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond.

Anderzijds was er ook het rapport dat de Amerikaanse benzinevoorraden de grootste stijging sinds januari lieten optekenen. De evolutie in de VS-voorraden blijft een belangrijke bepalende factor voor de olieprijs. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, stelt vast dat de olieprijs duidelijk aan momentum aan het verliezen is. Gisteren bereikte de olieprijs op 90,76 dollar het hoogste niveau in 26 maanden. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie 87,62 dollar betaald, of een daling met 1,07 dollar (1,20%) ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond.