Dat verklaart waarom de beleggers hun geduld verloren en uiteindelijk hun posities in het goud afbouwden en opnieuw overstapten naar aandelen.

De goudprijs ligt er nu uitgesteld bij en uiteindelijk dreigt hetzelfde te gebeuren met de olieprijs. Die olieprijs consolideert al geruime tijd.

De trend vertoont daarbij alsmaar lagere pieken en dalen, hetgeen betekent dat de trend dalend blijft. Op het niveau van 85 dollar ligt er steun en wanneer die wordt doorbroken behoort het consolidatiepatroon van de afgelopen twee jaar definitief tot het verleden.

Dat verklaart waarom de beleggers hun geduld verloren en uiteindelijk hun posities in het goud afbouwden en opnieuw overstapten naar aandelen. De goudprijs ligt er nu uitgesteld bij en uiteindelijk dreigt hetzelfde te gebeuren met de olieprijs. Die olieprijs consolideert al geruime tijd. De trend vertoont daarbij alsmaar lagere pieken en dalen, hetgeen betekent dat de trend dalend blijft. Op het niveau van 85 dollar ligt er steun en wanneer die wordt doorbroken behoort het consolidatiepatroon van de afgelopen twee jaar definitief tot het verleden.