Jeff Kennedy, chief commodity analist bij Elliott Wave International, is een technische analist die gelooft dat de olieprijs tot diep in 2013 kan blijven dalen.

We zijn in een neerwaarts gerichte spiraal beland en er is niets wat er op wijst dat er al een trendommekeer in de maak zou kunnen zijn.

Fundamentele factoren zijn van geen tel, dollar bepaalt olieprijs

Volgens Kennedy spelen de traditionele fundamentele factoren allang geen rol meer in het olieverhaal. De spanning in het Midden-Oosten, eventuele toeleveringsproblemen, een mogelijk tekort aan ruwe olie enzovoort zitten al in het lang en het breed in de olieprijs verrekend.

Deze factoren zijn dus van geen tel meer, er is maar één factor die de olieprijs momenteel bepaalt en dat is de dollarkoers. Kennedy verwacht dat de dollarkoers alleen maar gaat dalen en tegen die achtergrond is dus ook een forse daling van de olieprijs nog altijd mogelijk.

Jeff Kennedy, chief commodity analist bij Elliott Wave International, is een technische analist die gelooft dat de olieprijs tot diep in 2013 kan blijven dalen. We zijn in een neerwaarts gerichte spiraal beland en er is niets wat er op wijst dat er al een trendommekeer in de maak zou kunnen zijn.Fundamentele factoren zijn van geen tel, dollar bepaalt olieprijs Volgens Kennedy spelen de traditionele fundamentele factoren allang geen rol meer in het olieverhaal. De spanning in het Midden-Oosten, eventuele toeleveringsproblemen, een mogelijk tekort aan ruwe olie enzovoort zitten al in het lang en het breed in de olieprijs verrekend. Deze factoren zijn dus van geen tel meer, er is maar één factor die de olieprijs momenteel bepaalt en dat is de dollarkoers. Kennedy verwacht dat de dollarkoers alleen maar gaat dalen en tegen die achtergrond is dus ook een forse daling van de olieprijs nog altijd mogelijk.