Societe Generale vreest dat in het scenario van een "Syrian war world" de olieprijs binnen de week kan doorstijgen naar het niveau van 150 dollar per vat. Daardoor zou de wereldeconomie een schok krijgen vergelijkbaar met die na het omvallen van Lehman Brothers in 2008.

Wat de gevolgen van die schok zullen zijn, valt voorlopig moeilijk in te schatten. De Franse bank gelooft dat in anticipatie op een aanval op Syrië een vat Brent in de komende dagen nogmaals met 5 tot 10 dollar kan duurder worden. Een olieprijs van 125 dollar per vat in aanloop naar de oorlog lijkt niet onlogisch.

Societe Generale vreest dat in het scenario van een "Syrian war world" de olieprijs binnen de week kan doorstijgen naar het niveau van 150 dollar per vat. Daardoor zou de wereldeconomie een schok krijgen vergelijkbaar met die na het omvallen van Lehman Brothers in 2008. Wat de gevolgen van die schok zullen zijn, valt voorlopig moeilijk in te schatten. De Franse bank gelooft dat in anticipatie op een aanval op Syrië een vat Brent in de komende dagen nogmaals met 5 tot 10 dollar kan duurder worden. Een olieprijs van 125 dollar per vat in aanloop naar de oorlog lijkt niet onlogisch.