Chris Low van FTN Financial in New York is van mening dat er stilaan een kritisch punt is bereikt. Aan de huidige prijsniveaus moeten de vooruitzichten voor de bedrijfsresultaten naar beneden aangepast worden.

Voorlopig proberen de bedrijven met allerlei kunstgrepen het effect van de gestegen olieprijs zo beperkt mogelijk te houden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door de voorraden zo laag mogelijk te houden.

Het effect daarvan is echter van tijdelijke aard, want de voorraden helemaal afbouwen is uiteraard onmogelijk. Het ziet er naar uit dat binnenkort heel wat bedrijven de prijzen zullen moeten gaan verhogen.

Chris Low van FTN Financial in New York is van mening dat er stilaan een kritisch punt is bereikt. Aan de huidige prijsniveaus moeten de vooruitzichten voor de bedrijfsresultaten naar beneden aangepast worden. Voorlopig proberen de bedrijven met allerlei kunstgrepen het effect van de gestegen olieprijs zo beperkt mogelijk te houden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door de voorraden zo laag mogelijk te houden. Het effect daarvan is echter van tijdelijke aard, want de voorraden helemaal afbouwen is uiteraard onmogelijk. Het ziet er naar uit dat binnenkort heel wat bedrijven de prijzen zullen moeten gaan verhogen.