De olieprijs is volgens Rafield overkocht, de kansen op een correctie nemen zodoende toe. Maar volgens Rafield moet op een instorting van de olieprijs niet gerekend worden.

Zij verwijst inderdaad naar het aantal openstaande long-posities die door niet-marktpartijen worden ingenomen. Of met andere woorden: speculatie houdt de olieprijs momenteel hoog.

Toch zou het tij op de markt snel kunnen keren wanneer de rust in het Midden-Oosten terugkeert. De openstaande long-posities kunnen namelijk snel worden omgedraaid tot short-posities.

De olieprijs is volgens Rafield overkocht, de kansen op een correctie nemen zodoende toe. Maar volgens Rafield moet op een instorting van de olieprijs niet gerekend worden. Zij verwijst inderdaad naar het aantal openstaande long-posities die door niet-marktpartijen worden ingenomen. Of met andere woorden: speculatie houdt de olieprijs momenteel hoog. Toch zou het tij op de markt snel kunnen keren wanneer de rust in het Midden-Oosten terugkeert. De openstaande long-posities kunnen namelijk snel worden omgedraaid tot short-posities.