De NYMEX oil chart heeft in de afgelopen weken een duidelijk koopsignaal gegeven wanneer de olieprijs door de historische weerstand op 88 dollar is gebroken. Daardoor is de weg open komen te liggen voor hogere koersen.

Drie belangrijke niveaus voor de olieprijs zijn 68, 78 en 88 dollar. Maandenlang heeft de olieprijs bewogen in een range tussen 68 en 88 dollar, die dus nu naar boven werd doorbroken.

Die range bleef intact tussen augustus 2009 en november 2010, of gedurende een relatief lange periode. Nu de doorbraak boven 88 dollar een feit is, kan de olieprijs verder stijgen richting 98 dollar per vat.

De NYMEX oil chart heeft in de afgelopen weken een duidelijk koopsignaal gegeven wanneer de olieprijs door de historische weerstand op 88 dollar is gebroken. Daardoor is de weg open komen te liggen voor hogere koersen. Drie belangrijke niveaus voor de olieprijs zijn 68, 78 en 88 dollar. Maandenlang heeft de olieprijs bewogen in een range tussen 68 en 88 dollar, die dus nu naar boven werd doorbroken. Die range bleef intact tussen augustus 2009 en november 2010, of gedurende een relatief lange periode. Nu de doorbraak boven 88 dollar een feit is, kan de olieprijs verder stijgen richting 98 dollar per vat.