Olie is op weekbasis vorige week 4% duurder geworden. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 91,54 dollar betaald.

Vorige vrijdag werd op 91,86 dollar de hoogste prijs betaald voor ruwe olie sinds 3 oktober 2008. De stijging van de olieprijs had onder andere te maken met de verwachting dat het wereldwijde economische herstel de vraag naar olie gaat doen toenemen.

Kyle Cooper, director of research bij IAF Advisors in Houston, is van mening dat deze verwachting de speculanten naar een breed gamma van grondstoffen lokt. Relatief gezien is de olieprijs zelfs maar een achterblijver.

Olie is op weekbasis vorige week 4% duurder geworden. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 91,54 dollar betaald. Vorige vrijdag werd op 91,86 dollar de hoogste prijs betaald voor ruwe olie sinds 3 oktober 2008. De stijging van de olieprijs had onder andere te maken met de verwachting dat het wereldwijde economische herstel de vraag naar olie gaat doen toenemen. Kyle Cooper, director of research bij IAF Advisors in Houston, is van mening dat deze verwachting de speculanten naar een breed gamma van grondstoffen lokt. Relatief gezien is de olieprijs zelfs maar een achterblijver.