In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 91,07 dollar voor een vat crude betaald, of 0,40% meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

Donderdag bereikte de prijs voor crude een piek voor de afgelopen 27 maanden, maar de stijging van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS kwam roet in het eten strooien.

Deze week is de olieprijs al met 3,50% gestegen, op jaarbasis is er sprake van een stijgng met 15%. Algemeen wordt echter verwacht dat het hausse-potentieel voor het goud eerder beperkt gaat zijn.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 91,07 dollar voor een vat crude betaald, of 0,40% meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Donderdag bereikte de prijs voor crude een piek voor de afgelopen 27 maanden, maar de stijging van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS kwam roet in het eten strooien. Deze week is de olieprijs al met 3,50% gestegen, op jaarbasis is er sprake van een stijgng met 15%. Algemeen wordt echter verwacht dat het hausse-potentieel voor het goud eerder beperkt gaat zijn.