Het land is de derde grootste Afrikaanse olieleverancier. De Libische leider Muammar Qaddafi zwoer gisteren tot de laatste druppel bloed te blijven vechten om zijn land te verdedigen.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 95,48 dollar betaald, of 6 dollarcent meer dan het slotniveau in New York.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de crisis zich nog steeds kan uitbreiden naar andere olieproducerende landen in regio.

Het land is de derde grootste Afrikaanse olieleverancier. De Libische leider Muammar Qaddafi zwoer gisteren tot de laatste druppel bloed te blijven vechten om zijn land te verdedigen. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 95,48 dollar betaald, of 6 dollarcent meer dan het slotniveau in New York. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de crisis zich nog steeds kan uitbreiden naar andere olieproducerende landen in regio.