Die prijs was het hoogste niveau voor de afgelopen drie maanden. Wanneer deze stijging zich doorzet, kan het prijsniveau van 90 dollar binnen afzienbare tijd doorbroken worden.

Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan een prijs van 81,40 dollar per vat.

De belangrijkste reden voor de stijging van de olieprijs is de stijging van de beurskoersen, want de correlatie tussen beiden is duidelijk toegenomen.

De beurs neemt een voorschot op meer economische groei en daar profiteert ook de olieprijs van. Wanneer het economisch goed gaat, zal de vraag naar olie toenemen.

Er is nog een tweede reden waarom de olieprijs stijgt en dat is de verzwakking van de dollarkoers tegenover de euro. Daardoor zijn grondstoffen olie interessanter geworden als alternatieve belegging.

Tenslotte is er nog een derde reden voor de stijging van de olieprijs en dat is het China-verhaal. De Chinese economie groeit weliswaar iets minder sterk, maar dat wordt door de financiële wereld niet noodzakelijk als negatief ervaren.

De beleggers geven de voorkeur aan een rustige groei boven een economie die zichzelf voorbijschiet. Een stevige maar niet overdreven groei betekent dat de vraag naar olie op een hoog niveau kan blijven.

Die prijs was het hoogste niveau voor de afgelopen drie maanden. Wanneer deze stijging zich doorzet, kan het prijsniveau van 90 dollar binnen afzienbare tijd doorbroken worden. Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan een prijs van 81,40 dollar per vat. De belangrijkste reden voor de stijging van de olieprijs is de stijging van de beurskoersen, want de correlatie tussen beiden is duidelijk toegenomen. De beurs neemt een voorschot op meer economische groei en daar profiteert ook de olieprijs van. Wanneer het economisch goed gaat, zal de vraag naar olie toenemen. Er is nog een tweede reden waarom de olieprijs stijgt en dat is de verzwakking van de dollarkoers tegenover de euro. Daardoor zijn grondstoffen olie interessanter geworden als alternatieve belegging. Tenslotte is er nog een derde reden voor de stijging van de olieprijs en dat is het China-verhaal. De Chinese economie groeit weliswaar iets minder sterk, maar dat wordt door de financiële wereld niet noodzakelijk als negatief ervaren. De beleggers geven de voorkeur aan een rustige groei boven een economie die zichzelf voorbijschiet. Een stevige maar niet overdreven groei betekent dat de vraag naar olie op een hoog niveau kan blijven.