Dat houdt de olieprijs hoog, hoewel er nog steeds voldoende olie op de markt voorhanden is. De Amerikaanse olievoorraden blijven namelijk maar stijgen, zodat van een gebrek absoluut geen sprake is.

Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 91,20 dollar betaald, of 66 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Ken Hasegawa, commodity sales manager bij broker Newedge in Tokio, vestigt nogmaals de aandacht op het prijsverschil tussen WTI en Brent. Voor een vat Brent werd vanmorgen 102,16 dollar betaald.

Dat houdt de olieprijs hoog, hoewel er nog steeds voldoende olie op de markt voorhanden is. De Amerikaanse olievoorraden blijven namelijk maar stijgen, zodat van een gebrek absoluut geen sprake is. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 91,20 dollar betaald, of 66 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Ken Hasegawa, commodity sales manager bij broker Newedge in Tokio, vestigt nogmaals de aandacht op het prijsverschil tussen WTI en Brent. Voor een vat Brent werd vanmorgen 102,16 dollar betaald.