China is vorig jaar de Verenigde Staten voorbijgestoken als de grootste consument van olie in de wereld. Toch heeft de olieprijs de opwaartse trend nog steeds te pakken.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 90,79 dollar betaald, of 72 dollarcent (0,80%) minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Brian Jackson, in Hong Kong senior strategist bij RBC Capital Markets, is van mening dat een verdere normalisering van de monetaire politiek in China de vraag naar ruwe olie licht kan doen afnemen.

China is vorig jaar de Verenigde Staten voorbijgestoken als de grootste consument van olie in de wereld. Toch heeft de olieprijs de opwaartse trend nog steeds te pakken. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 90,79 dollar betaald, of 72 dollarcent (0,80%) minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Brian Jackson, in Hong Kong senior strategist bij RBC Capital Markets, is van mening dat een verdere normalisering van de monetaire politiek in China de vraag naar ruwe olie licht kan doen afnemen.