Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 80,31 dollar betaald, of 6 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

De olieprijs is dit jaar al enkele jaren boven het niveau van 80 dollar per vat uitgesloten, maar slaagde er tot dusver nog niet in om vaste voet aan de grond te krijgen boven dat niveau.

Ritterbusch and Associates is van mening dat de uptrend bij de olieprijs nog steeds intact blijft. Het American Petroleum Institute maakte gisteren bekend dat de voorraden aan ruwe olie vorige week met 2,20 miljoen vaten zijn gedaald. Er was nochtans gerekend op een daling met 2,40 miljoen vaten.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 80,31 dollar betaald, of 6 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. De olieprijs is dit jaar al enkele jaren boven het niveau van 80 dollar per vat uitgesloten, maar slaagde er tot dusver nog niet in om vaste voet aan de grond te krijgen boven dat niveau. Ritterbusch and Associates is van mening dat de uptrend bij de olieprijs nog steeds intact blijft. Het American Petroleum Institute maakte gisteren bekend dat de voorraden aan ruwe olie vorige week met 2,20 miljoen vaten zijn gedaald. Er was nochtans gerekend op een daling met 2,40 miljoen vaten.