Vanaf de piek die op 11 november werd opgetekend, is een vat ruwe olie al 7,90% goedkoper geworden. Met name de bewegingen in de dollarkoers blijken ook een rol te spelen op de oliemarkt.

Anthony Nunan, assistant general manager for risk management bij Mitsubishi Corp. in Tokio, is van mening dat de olieprijs rond het niveau van 80 dollar per vat op nogal wat steun kan rekenen.

De beleggers weten dat er in de Verenigde Staten ongeveer 3% groei nodig is om jobcreatie te krijgen, maar de Amerikaanse economie beweegt in ieder geval in de goede richting.

Vanaf de piek die op 11 november werd opgetekend, is een vat ruwe olie al 7,90% goedkoper geworden. Met name de bewegingen in de dollarkoers blijken ook een rol te spelen op de oliemarkt. Anthony Nunan, assistant general manager for risk management bij Mitsubishi Corp. in Tokio, is van mening dat de olieprijs rond het niveau van 80 dollar per vat op nogal wat steun kan rekenen. De beleggers weten dat er in de Verenigde Staten ongeveer 3% groei nodig is om jobcreatie te krijgen, maar de Amerikaanse economie beweegt in ieder geval in de goede richting.