Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 75,18 dollar betaald, of 1 dollarcent meer dan het slotniveau van vrijdag in New York.

Federal Reserve Chairman Ben Bernanke zei vrijdag klaar te staan om nieuwe maatregelen aan te kondigen om de VS-economie te ondersteunen wanneer die weer tekenen van verzwakking zou geven.

Volgens DBS bank heeft de markt nu het signaal gekregen waar ze om vroeg: de Amerikaanse centrale bank zal ingrijpen wanneer dit noodzakelijk zou zijn. Het is echter de vraag of de olieprijs vanaf de huidige niveaus nog veel verder kan stijgen, gezien de grote voorraden.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 75,18 dollar betaald, of 1 dollarcent meer dan het slotniveau van vrijdag in New York. Federal Reserve Chairman Ben Bernanke zei vrijdag klaar te staan om nieuwe maatregelen aan te kondigen om de VS-economie te ondersteunen wanneer die weer tekenen van verzwakking zou geven. Volgens DBS bank heeft de markt nu het signaal gekregen waar ze om vroeg: de Amerikaanse centrale bank zal ingrijpen wanneer dit noodzakelijk zou zijn. Het is echter de vraag of de olieprijs vanaf de huidige niveaus nog veel verder kan stijgen, gezien de grote voorraden.