Dat is bijna een halve dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. De stijging van de olieprijs wordt door de analisten geweten aan de stroom maatregelen die werden aangekondigd om de wereldeconomie weer vlot te krijgen.

Daardoor zou de vraag naar ruwe olie weer kunnen toenemen. Victor Shum, oliespecialist bij consultancybedrijf Purvin & Gertz in Singapore, twijfelt er aan of het niveau van 50 dollar een betrouwbare bodem voor de olieprijs vormt. De olieprijs blijf volgens Shum kwetsbaar voor een correctie.

Dat is bijna een halve dollar meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. De stijging van de olieprijs wordt door de analisten geweten aan de stroom maatregelen die werden aangekondigd om de wereldeconomie weer vlot te krijgen. Daardoor zou de vraag naar ruwe olie weer kunnen toenemen. Victor Shum, oliespecialist bij consultancybedrijf Purvin & Gertz in Singapore, twijfelt er aan of het niveau van 50 dollar een betrouwbare bodem voor de olieprijs vormt. De olieprijs blijf volgens Shum kwetsbaar voor een correctie.