Geallieerde vliegtuigen blijven Libië bestoken, met als gevolg dat de olieproductie van het land voor een verlengde periode onderbroken kan blijven. Die productie is naar verluidt teruggevallen tot ongeveer 400.000 vaten per dag.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 102,38 dollar betaald, of 5 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Gisteren in de loop van de dag werd voor US Crude een piek bereikt op 102,33 dollar, of het hoogste niveau sinds 10 maart. Brent werd aanvankelijk ongeveer een halve procent duurder, maar viel daarna weer wat terug in prijs.

Geallieerde vliegtuigen blijven Libië bestoken, met als gevolg dat de olieproductie van het land voor een verlengde periode onderbroken kan blijven. Die productie is naar verluidt teruggevallen tot ongeveer 400.000 vaten per dag. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 102,38 dollar betaald, of 5 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Gisteren in de loop van de dag werd voor US Crude een piek bereikt op 102,33 dollar, of het hoogste niveau sinds 10 maart. Brent werd aanvankelijk ongeveer een halve procent duurder, maar viel daarna weer wat terug in prijs.