Daarmee bevindt de olieprijs zich op het hoogste punt voor de afgelopen acht weken. De oliehandelaren trekken zich op aan positieve economische berichtgeving uit de Verenigde Staten en China.

Daardoor kan de vraag naar olie weer gaan aantrekken. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de vrees voor een double-dip recessie meer en meer naar de achtergrond verdwijnt.

In combinatie met een sterke economische groei heeft dat de oliemarkt gerustgesteld. Hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat olie achtergebleven is ten opzichte van andere grondstoffen.

Daarmee bevindt de olieprijs zich op het hoogste punt voor de afgelopen acht weken. De oliehandelaren trekken zich op aan positieve economische berichtgeving uit de Verenigde Staten en China. Daardoor kan de vraag naar olie weer gaan aantrekken. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de vrees voor een double-dip recessie meer en meer naar de achtergrond verdwijnt. In combinatie met een sterke economische groei heeft dat de oliemarkt gerustgesteld. Hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat olie achtergebleven is ten opzichte van andere grondstoffen.