Vanmorgen kostte de benchmark crude voor januari delivery iets meer dan 70,50 dollar, of 10 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisteren werd een vat crude bijna 2 dollar goedkoper.

Vanaf de piek op 82 dollar is de olieprijs al met 13% gedaald. Ondanks de economische opleving lijkt de vraag naar olie in de Verenigde Staten niet of nauwelijks aan te trekken.

Daardoor lijkt de recente stijging van de olieprijs fundamenteel niet gegrond. Het Energy Department's Energy Information Administration maakte gisteren bekend dat de Amerikaanse olieconsumptie vorige week op weekbasis is teruggevallen tot het laagste niveau sinds de week van 10 juli.

Vanmorgen kostte de benchmark crude voor januari delivery iets meer dan 70,50 dollar, of 10 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisteren werd een vat crude bijna 2 dollar goedkoper. Vanaf de piek op 82 dollar is de olieprijs al met 13% gedaald. Ondanks de economische opleving lijkt de vraag naar olie in de Verenigde Staten niet of nauwelijks aan te trekken. Daardoor lijkt de recente stijging van de olieprijs fundamenteel niet gegrond. Het Energy Department's Energy Information Administration maakte gisteren bekend dat de Amerikaanse olieconsumptie vorige week op weekbasis is teruggevallen tot het laagste niveau sinds de week van 10 juli.