De prijs van een vat ruwe olie klom vrijdag naar het hoogste niveau in 9 maanden. West Texas Intermediate voor levering in juli

veerde 1,9 procent op.

Bij Brent, waar augustus sinds vorige week de referentiefuture is, bleef de prijsstijging steken op 1,4 procent.

Uit het maandrapport van OPEC bleek dat de leden van het kartel in mei gezamenlijk 30,57 miljoen vaten ruwe olie per dag produceerden.

Dit is 106000 vaten/dag meer dan een maand eerder. Met name Saoedi-Arabië was verantwoordelijk voor

deze productieklim.

Het Koninkrijk verhoogde de output met 143400 vaten/dag naar het hoogste peil in 6 maanden. Anderzijds daalde de productie in Iran en Libië. Aardgas werd tegen de trend in 1,7 procent goedkoper.

De prijs van een vat ruwe olie klom vrijdag naar het hoogste niveau in 9 maanden. West Texas Intermediate voor levering in juli veerde 1,9 procent op. Bij Brent, waar augustus sinds vorige week de referentiefuture is, bleef de prijsstijging steken op 1,4 procent. Uit het maandrapport van OPEC bleek dat de leden van het kartel in mei gezamenlijk 30,57 miljoen vaten ruwe olie per dag produceerden. Dit is 106000 vaten/dag meer dan een maand eerder. Met name Saoedi-Arabië was verantwoordelijk voor deze productieklim. Het Koninkrijk verhoogde de output met 143400 vaten/dag naar het hoogste peil in 6 maanden. Anderzijds daalde de productie in Iran en Libië. Aardgas werd tegen de trend in 1,7 procent goedkoper.