Dit is echter onwaarschijnlijk. Eerst en vooral is het verre van zeker of dit volatiele en moeilijk te voorspellen cijfer we'll daadwerkelijk zo sterk zal zijn. Bovendien is december ook niet echt zo een logische maand om tot de actie over te gaan.

Typisch voorziet de Fed voldoende liquiditeit om de eindejaarsverkopen te laten lukken. Of met andere woorden we moeten al een fenomenaal sterk cijfer krijgen voor een december tapering.

Anders wordt het volgend jaar, mogelijk in maart of later. En dan zou de huidige correctie wel eens van heel korte duur kunnen zijn. Dus misschien is het niet slecht om al een kooplijstje klaar te maken.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de BEL 20 als een uitschieter in positieve zin kan worden beschouwd. KBC is niettemin een opvallende verliezer, terwijl op de grondstoffenmarkten de olieprijs de opmars opnieuw verder zet. Voor een vat crude moet nu weer meer dan 97 dollar betaald worden.

Dit is echter onwaarschijnlijk. Eerst en vooral is het verre van zeker of dit volatiele en moeilijk te voorspellen cijfer we'll daadwerkelijk zo sterk zal zijn. Bovendien is december ook niet echt zo een logische maand om tot de actie over te gaan. Typisch voorziet de Fed voldoende liquiditeit om de eindejaarsverkopen te laten lukken. Of met andere woorden we moeten al een fenomenaal sterk cijfer krijgen voor een december tapering. Anders wordt het volgend jaar, mogelijk in maart of later. En dan zou de huidige correctie wel eens van heel korte duur kunnen zijn. Dus misschien is het niet slecht om al een kooplijstje klaar te maken. De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de BEL 20 als een uitschieter in positieve zin kan worden beschouwd. KBC is niettemin een opvallende verliezer, terwijl op de grondstoffenmarkten de olieprijs de opmars opnieuw verder zet. Voor een vat crude moet nu weer meer dan 97 dollar betaald worden.