Voor een vat ruwe olie werd op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 81,70 dollar werd betaald, of een stijging met ruim een halve dollar ten opzichte van het slotniveau van gisteren in New York.

Daar steeg de olieprijs toen lichtjes. Er zijn hoofdzakelijk twee redenen waarom de olieprijs de wind in de zeilen heeft. Op de eerste plaats vormen grondstoffen momenteel het spiegelbeed van de dollarkoers. De zwakke dollar doet veel beleggers richting grondstoffen vluchten.

Barclays Capital wijst er echter op dat ook fundamentele factoren de olieprijs ondersteunen. Daarmee wordt met name verwezen naar het sterker dan verwacht economisch herstel.

De analisten Barclays zijn van mening dat nu de basis wordt gelegd voor een verdere stijging van de olieprijs. Een toekomstige prijsstijging zou een vat olie nog fors duurder kunnen laten worden.

Een minder vaak geciteerde correlatie is die van de olieprijs en de beurzen. Op de meeste dagen dat de beurskoersen stijgen, voert de olieprijs een gelijkaardige beweging uit. Het omgekeerde geldt uiteraard ook.

Voor een vat ruwe olie werd op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 81,70 dollar werd betaald, of een stijging met ruim een halve dollar ten opzichte van het slotniveau van gisteren in New York. Daar steeg de olieprijs toen lichtjes. Er zijn hoofdzakelijk twee redenen waarom de olieprijs de wind in de zeilen heeft. Op de eerste plaats vormen grondstoffen momenteel het spiegelbeed van de dollarkoers. De zwakke dollar doet veel beleggers richting grondstoffen vluchten. Barclays Capital wijst er echter op dat ook fundamentele factoren de olieprijs ondersteunen. Daarmee wordt met name verwezen naar het sterker dan verwacht economisch herstel. De analisten Barclays zijn van mening dat nu de basis wordt gelegd voor een verdere stijging van de olieprijs. Een toekomstige prijsstijging zou een vat olie nog fors duurder kunnen laten worden. Een minder vaak geciteerde correlatie is die van de olieprijs en de beurzen. Op de meeste dagen dat de beurskoersen stijgen, voert de olieprijs een gelijkaardige beweging uit. Het omgekeerde geldt uiteraard ook.