Vanmorgen is de olieprijs voor de zesde dag op rij gedaald, in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore werd vanmorgen 87,39 dollar betaald.

Dat is 48 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Daar kreeg de olieprijs al klappen, wat te maken had met een uitspraak gedaan door de Saoedische olieminister.

Minister Ali al-Naimi zei optimistisch te zijn over de oliemarkt, zijn verwacht was dat de prijs zou gaan stabiliseren. Zijn land beschikte nog over een reserve van 4 miljoen vaten om indien nodig het aanbod te verhogen.

Vanmorgen is de olieprijs voor de zesde dag op rij gedaald, in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore werd vanmorgen 87,39 dollar betaald. Dat is 48 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Daar kreeg de olieprijs al klappen, wat te maken had met een uitspraak gedaan door de Saoedische olieminister. Minister Ali al-Naimi zei optimistisch te zijn over de oliemarkt, zijn verwacht was dat de prijs zou gaan stabiliseren. Zijn land beschikte nog over een reserve van 4 miljoen vaten om indien nodig het aanbod te verhogen.