Op de grondstoffenmarkten was er vanmorgen heel wat beweging in reactie op de quasi-bezetting van de Krim door Rusland. Op de eerste plaats vond er natuurlijk een vlucht richting veilige havens plaats, waar op de eerste plaats de edelmetalen van profiteerden.

Maar ook op de oliemarkt gebeurde het één en ander. De Brent crude-oil futures stegen met anderhalf procent, waarbij het hoogste niveau sinds december werd bereikt. Rusland is één van de grootste olieproducenten in de wereld en analisten houden rekening met een onderbreking in de toevoer van olie.

Op de grondstoffenmarkten was er vanmorgen heel wat beweging in reactie op de quasi-bezetting van de Krim door Rusland. Op de eerste plaats vond er natuurlijk een vlucht richting veilige havens plaats, waar op de eerste plaats de edelmetalen van profiteerden. Maar ook op de oliemarkt gebeurde het één en ander. De Brent crude-oil futures stegen met anderhalf procent, waarbij het hoogste niveau sinds december werd bereikt. Rusland is één van de grootste olieproducenten in de wereld en analisten houden rekening met een onderbreking in de toevoer van olie.