Als gevolg van hogere rentevoeten kan de vraag naar olie en olieproducten gaan afnemen. De kansen op een rentestijging zijn bovendien ook nog eens toegenomen na de publicatie van de Chinese inflatiecijfers.

In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie 90,40 dollar of 46 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

Victor Shum, senior principal bij consultants Purvin & Gertz Inc. in Singapore, verwijst bovendien naar de toename van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Die voorraden liggen hoger dan algemeen was verwacht.

Als gevolg van hogere rentevoeten kan de vraag naar olie en olieproducten gaan afnemen. De kansen op een rentestijging zijn bovendien ook nog eens toegenomen na de publicatie van de Chinese inflatiecijfers. In de electronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie 90,40 dollar of 46 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Victor Shum, senior principal bij consultants Purvin & Gertz Inc. in Singapore, verwijst bovendien naar de toename van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Die voorraden liggen hoger dan algemeen was verwacht.