De volatiliteit op de oliemarkt is toegenomen vanwege de vrees dat de dood van Osama bin Laden wraakacties gaat uitroepen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 112,75 dollar voor een vat ruwe olie betaald.

Dat is 77 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de markt momenteel vooral de evolutie van de verwerkende industrie in de Verenigde Staten in de gaten houdt.

De volatiliteit op de oliemarkt is toegenomen vanwege de vrees dat de dood van Osama bin Laden wraakacties gaat uitroepen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 112,75 dollar voor een vat ruwe olie betaald. Dat is 77 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de markt momenteel vooral de evolutie van de verwerkende industrie in de Verenigde Staten in de gaten houdt.