In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 82,08 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 47 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, wijst er op dat de olieprijs nog steeds reageert op bewegingen in de dollarkoers.

Daarnaast speelt ook de evolutie van de voorraden in de Verenigde Staten een rol in het verhaal. Het American Petroleum Institute maakte gisteren bekend dat de voorraden aan ruwe olie met 6,43 miljoen vaten zijn gestegen, vandaag komen de voorraadcijfers van het Energy Department.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 82,08 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 47 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, wijst er op dat de olieprijs nog steeds reageert op bewegingen in de dollarkoers. Daarnaast speelt ook de evolutie van de voorraden in de Verenigde Staten een rol in het verhaal. Het American Petroleum Institute maakte gisteren bekend dat de voorraden aan ruwe olie met 6,43 miljoen vaten zijn gestegen, vandaag komen de voorraadcijfers van het Energy Department.