Daardoor zou de wereldeconomie gaan vertragen, met als gevolg een daling van de vraag naar brandstof. Bovendien was er gisteren de publicatie van tegenvallende cijfers over de Duitse fabrieksorders.

Een vat ruwe olie kostte vanmorgen in Singapore nog 73,76 dollar, of opnieuw 13 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren op de New York Mercantile Exchange. Gisterenavond daalde de olieprijs met ruim een halve dollar.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de olieprijs verder kan dalen wanneer het nieuws zwak blijft. Dit jaar is de olieprijs met 7% gedaald.

Daardoor zou de wereldeconomie gaan vertragen, met als gevolg een daling van de vraag naar brandstof. Bovendien was er gisteren de publicatie van tegenvallende cijfers over de Duitse fabrieksorders. Een vat ruwe olie kostte vanmorgen in Singapore nog 73,76 dollar, of opnieuw 13 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren op de New York Mercantile Exchange. Gisterenavond daalde de olieprijs met ruim een halve dollar. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de olieprijs verder kan dalen wanneer het nieuws zwak blijft. Dit jaar is de olieprijs met 7% gedaald.