In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 80,43 dollar betaald, of 46 dollarcent of 0,60% meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, spreekt van een zeker optimisme op de oliemarkt. Hij verwacht een verdere prijsstijging.

Op de huidige koersniveaus stevent de olieprijs af op de grootste stijging op weekbasis sinds juli. Er is weliswaar nog steeds overproductie op de markt, maar daar blijkt niemand echt wakker van te liggen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 80,43 dollar betaald, of 46 dollarcent of 0,60% meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, spreekt van een zeker optimisme op de oliemarkt. Hij verwacht een verdere prijsstijging. Op de huidige koersniveaus stevent de olieprijs af op de grootste stijging op weekbasis sinds juli. Er is weliswaar nog steeds overproductie op de markt, maar daar blijkt niemand echt wakker van te liggen.