De bron is de diepste die ooit werd ontdekt. Zij bevindt zich ongeveer 400 kilometer ten zuiden van de Texaanse stad Houston en werd ontdekt op een diepte van meer dan 10 kilometer.

Dankzij deze ontdekking kan BP haar productie in de regio met 50% tot 600.000 vaten per dag en dit vanaf 2020. De totale inhoud van het olieveld komt ongeveer overeen met de jaarproductie van Saoedi-Arabië. Het kan echter wel vijf jaar duren alvorens de bron in exploitatie komt.

Vanmorgen blijft de olieprijs in de buurt van 68 dollar per vat noteren, of evenveel als het slotniveau van gisteren. De publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers had ditmaal minder invloed op de olieprijs.

De bron is de diepste die ooit werd ontdekt. Zij bevindt zich ongeveer 400 kilometer ten zuiden van de Texaanse stad Houston en werd ontdekt op een diepte van meer dan 10 kilometer. Dankzij deze ontdekking kan BP haar productie in de regio met 50% tot 600.000 vaten per dag en dit vanaf 2020. De totale inhoud van het olieveld komt ongeveer overeen met de jaarproductie van Saoedi-Arabië. Het kan echter wel vijf jaar duren alvorens de bron in exploitatie komt. Vanmorgen blijft de olieprijs in de buurt van 68 dollar per vat noteren, of evenveel als het slotniveau van gisteren. De publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers had ditmaal minder invloed op de olieprijs.