Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 62,18 dollar, of 75 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond.

Het was al de zesde dag op rij dat de olieprijs - die vorige week nog een piek bereikte op 73 dollar - een daling te zien gaf. Gisterenavond werd een vat ruwe olie 1,12 dollar goedkoper op 62,93 dollar.

Volgens de handelaren is er nog geen enkel signaal dat er op kan wijzen dat de vraag naar olie weer aantrekt. Gezien de huidige vraag zou een olieprijs in een vork van 60 tot 70 dollar te hoog zijn. Dat betekent dat een verdere prijscorrectie mogelijk blijft.

Vandaag maakt het Amerikaans Department of Energy de nieuwste voorrraadcijfers bekend. De voorraden in de VS zijn al vier weken op rij gedaald en algemeen wordt verwacht dat deze trend zich zal verder gezet hebben.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 62,18 dollar, of 75 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond. Het was al de zesde dag op rij dat de olieprijs - die vorige week nog een piek bereikte op 73 dollar - een daling te zien gaf. Gisterenavond werd een vat ruwe olie 1,12 dollar goedkoper op 62,93 dollar. Volgens de handelaren is er nog geen enkel signaal dat er op kan wijzen dat de vraag naar olie weer aantrekt. Gezien de huidige vraag zou een olieprijs in een vork van 60 tot 70 dollar te hoog zijn. Dat betekent dat een verdere prijscorrectie mogelijk blijft. Vandaag maakt het Amerikaans Department of Energy de nieuwste voorrraadcijfers bekend. De voorraden in de VS zijn al vier weken op rij gedaald en algemeen wordt verwacht dat deze trend zich zal verder gezet hebben.