Onderhandelingen daaromtrent zouden nog steeds worden gevoerd. Het is de bedoeling van het kartel om het verlies aan productie-output in Libië op te vangen, zodat de oliemarkt niet te sterk wordt verstoord.

Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,36 dollar betaald, of een daling met 66 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de factor Libië inmiddels al in de olieprijs zit verrekend. Er is momenteel voldoende olie op de markt, aldus Pervan.

Onderhandelingen daaromtrent zouden nog steeds worden gevoerd. Het is de bedoeling van het kartel om het verlies aan productie-output in Libië op te vangen, zodat de oliemarkt niet te sterk wordt verstoord. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 104,36 dollar betaald, of een daling met 66 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Melbourne, is van mening dat de factor Libië inmiddels al in de olieprijs zit verrekend. Er is momenteel voldoende olie op de markt, aldus Pervan.