Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 91,68 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van afgelopen vrijdag.

Het U.S. Energy Department ziet de olieconsumptie toenemen, wereldwijd wordt een stijging met 1,70% verwacht. De consumptie zou een recordniveau van 87,80 miljoen vaten per dag bedragen.

De wereldwijde output zou anderzijds maar met 0,90% toenemen. Omdat de vraag sterker stijgt dan het aanbod, sluit het U.S. Energy Department een verdere stijging van de olieprijs niet uit.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 91,68 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van afgelopen vrijdag. Het U.S. Energy Department ziet de olieconsumptie toenemen, wereldwijd wordt een stijging met 1,70% verwacht. De consumptie zou een recordniveau van 87,80 miljoen vaten per dag bedragen. De wereldwijde output zou anderzijds maar met 0,90% toenemen. Omdat de vraag sterker stijgt dan het aanbod, sluit het U.S. Energy Department een verdere stijging van de olieprijs niet uit.